15:00

Täfteå IK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Täfteå IK

Ohtana/Aapua spelar 3-3 (3-0) mot Täfteå hemma på Riavallen.
Matchen inleds med ganska jämnt spel innan OAFF alltmer tar hand om taktpinnen. Matchens första chans har OA i den 6:e minuten när en hörna seglar över alla och Johan Svanlöv får på en volley som målisen reflexräddar. I den 13:e minuten kommer OA fram på vänsterkanten där Johan Svanlöv slår ett inlägg som Johannes Pekkari nickar i ribban. I den 16:e minuten får Johannes Pekkari bollen ca 25-30 meter från målet och drar iväg ett markskott som via stolpen letar sig in i mål till 1-0. Täfteå får sin bästa chans i den 20:e minuten via ett friläge där Kotten gör en utmärkt fotparad. I den 25:e minuten tar Joel Hiltunen sig fram i straffområdet spelar ut till Borri som hittar in till Miika Koivuniemi som elegant klackar in bollen till 2-0. Fem minuter senare frispelas Joel men skottet från 7-8 meter fastnar på ett motståndarben. I den 35:e minuten kommer Johannes P i skottläge och via målisens händer dimper bollen in till 3-0 Resultatet står sig till paus där OA:s ledning är välförtjänt.

Andra halvlek inleds bra av OA och i den 53:e minuten slår Miikka en fin frispark som Joel lobbnickar men i ribban. I den 62:a minuten frispelas Borri av Joel men mottagningen blir dålig och chansen rinner ut i sanden. Fem minuter senare är Borri på väg igenom, försöker med en lobb men över ribban. Strax efter är Miikka Koivuniemi fri men målisen parerar skottet. I den 70:e minuten får Jocke Juntti sitt andra gula när han i en kamp om bollen trasslar sig in med en motspelare där båda går omkull. Efter utvisningen tar Täfteå över matchen och sista tjugo blir spel mot OA:s mål. Man reducerar på straff i den 78.e minuten och i 85:e kommer 2-3 när OA-spelarna sover vid en hörna och Täfteå kan slå in bollen via stolpen. Kvitteringen kommer på övertid när ett passivt OAFF släpper till ett skottläge från straffpunkten. Matchen slutar 3-3.

Sett över 90 minuter borde ändå OAFF klarat av att vinna matchen, laget är det spelförande laget under första timmen men utvisningen som laget drabbades av gjorde att Täfteå fick vittring och sista 20 var man det klart bättre laget. I OAFF går plusbetygen till Adam Zingmark i försvaret, Danne Mäki och Miikka Koivuniemi på mitten samt till Joel Hiltunen och Johannes Pekkari i offensiven. Täfteås främsta var Markus Forsmark. Domare Oskar Nilsson gör en direkt svag insats med flera tveksamma gula kort där Jocke Junttis utvisning var rent ut sagt löjlig.

Laget: Kotten - Jocke J, Adam, Kero, Micke K - John (ut 84 ), Svanlöv (ut 74) Mäki, Miikka - Joel, Johannes P
Ers: Isak (in 74), Markus (in 84), Bosse, Gum San, Yassin, Abdul